Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Κοινοποίηση

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στην Αθήνα.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ενωμένοι. Βαδίζουμε ενωμένοι» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στην Αθήνα μετά από επίσημη πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Η Εκκλησία της Ελλάδας αποφάσισε να τον τιμήσει με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.
«Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών μας, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού» ανέφερε ο Πατριάρχης.
«Γνωρίζω ότι έχω τις ευχές και την αδελφική αγάπη σας, η οποία εκδηλώνεται εμπράκτως και τώρα με την πρόσκλησή σας και με την αδελφική φιλοξενία σας. Σας ευγνωμονώ εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας», πρόσθεσε.
«Σας υποδεχόμεθα με πολλή αγάπη και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη, μέσα στις πολλές δυσκολίες, να έχετε πάντοτε το θάρρος και τη δύναμη να αντεπεξέρχεστε, όπως το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών από την πλευρά του και συμπλήρωσε πως «η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι κοντά σας».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα