Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Μεγάλες ποσότητες καπνού και φαρμάκων σε φορτηγό στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Η αξία των φόρων και δασμών για την εισαγωγή των φαρμάκων και του καπνού, που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, υπολογίζεται σε περίπου 47.000 ευρώ

Φορτωμένο με χιλιάδες φάρμακα άγνωστης προέλευσης και χωρίς άδεια διάθεσης στην Ελλάδα, αλλά και με μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού, ήταν ένα Ι.Χ. φορτηγό για την ακινητοποίηση του οποίου οργανώθηκε επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής.

Το ύποπτο φορτηγό εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής και ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της Δίωξης, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του 194 κιλά αδασμολόγητου καπνού, 3.350 λαθραία φαρμακευτικά σκευάσματα και άλλα 21.950 παράνομα σκευάσματα για τα οποία δεν υπάρχει άδεια πώλησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό, ο Έλληνας οδηγός του οποίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με κατηγορίες για λαθρεμπορία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Η αξία των φόρων και δασμών για την εισαγωγή των φαρμάκων και του καπνού, που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, υπολογίζεται σε περίπου 47.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα