Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διαψεύδει ο Δήμαρχος Αβδήρων τα περί χαμηλών εμβολιασμών

Κοινοποίηση

Τα περί χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στον Δήμο Αβδήρων, διαψεύδει ο Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης, ο οποίος τονίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία ανά Δήμο αλλά μόνο για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας. 

Τα τελευταία 24ωρα «διέρρευσαν» σε μερίδα του τοπικού Τύπου στοιχεία περί κατανομής της εμβολιαστικής κάλυψης στην Ξάνθη, χωρίς ωστόσο καμία επίσημη αναφορά σε πηγή προέλευσης. 

Στα εν λόγω στοιχεία ο Δήμος Ξάνθης παρουσιάζει τεράστια εμβολιαστική κάλυψη και οι υπόλοιποι Δήμοι έπονται, με τον Δήμο Αβδήρων μάλιστα να βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αβδήρων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο ίδιος επικοινώνησε με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ αλλά και τον ΕΟΔΥ ζητώντας να λάβει ενημέρωση για την κατανομή της εμβολιαστικής κάλυψης και του επισήμαναν πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ανά Δήμο. 

Παραμένει άγνωστη – μέχρι στιγμής – η πηγή προέλευσης των εν λόγω στοιχείων, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Δήμου Αβδήρων. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η εμβολιαστική κάλυψη στην Ξάνθη παραμένει πολύ χαμηλά στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας ενώ κανένας Δήμος δεν είναι «απόρθητο κάστρο», με συρροές κρουσμάτων να απασχολούν ολόκληρη την περιοχή χωρίς να προκύπτει κάποια ιδιαίτερη θωράκιση σε συγκεκριμένα σημεία. 

Την ίδια στιγμή οι Δομές Υγείας υποβαθμίζονται, με πλέον χαρακτηριστική την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων. Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις ώστε να ανατραπεί η εν λόγω απόφαση, ενώ πρόκειται για Κ.Υ. που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και σε περίπτωση που παραμείνει υποβαθμισμένο αυτό θα περιορίσει και τις δυνατότητες εμβολιασμού, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες για τόνωση της εμβολιαστικής κάλυψης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα