Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκλεισαν δρόμους για την υποβάθμιση του Κ.Υ. Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις απέναντι στην απόφαση της 4ης ΥΠΕ να προχωρήσει στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, περιορίζοντας το ωράριο λειτουργίας του. 

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο Δήμος Αβδήρων προχώρησε πιο άμεσες και δραστικές ενέργειες με τη συμβολική κατάληψη δρόμων αλλά και την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας το οποίο θα αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας αλλά και στην 4η ΥΠΕ. 

Όπως αποφασίστηκε, ορίστηκε Επιτροπή Αγώνα, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενώ γίνονται προσπάθειες για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στην Αθήνα, ώστε να τεθεί το πρόβλημα που προκαλεί η υποβάθμιση του Κ.Υ. Αβδήρων στην ευρύτερη περιοχή. 

Στο πλαίσιο των κινητοποίηση, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μαύρα πανό στο Δημαρχείο στη Γενισέα, στα Άβδηρα και στο Σέλερο αλλά και να γίνει συμβολική κατάληψη στις εθνικές οδούς στο Πόρτο Λάγος και στο Σέλερο (διασταύρωση Σήμαντρα – Πολύσιτο) τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 12:00 μ.μ. την Τετάρτη στις εισόδους της Εγνατίας Οδού και την Πέμπτη στην είσοδο του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν δυναμικά τη Δευτέρα, με τον Δήμο να «κατεβάζει» στους δρόμους βαρέα οχήματα, ενώ τοποθετήθηκαν και πανό διαμαρτυρίας κατά της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας.

«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει η απόφαση για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την κατάφωρη αδικία των πολιτών του Δήμου» σημειώνει ο Δήμος σε σχετική απόφαση που εκδόθηκε. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα