Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκνευρισμός Ερντογάν για την παρουσία Αμερικανών στη Θράκη

Κοινοποίηση

Ενοχλημένος από την παρουσία των ΗΠΑ στη Θράκη, μετά και τη σύναψη νέας ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, παρουσιάζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα παρευρεθεί σε μια διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι, εάν σε αυτήν συμμετάσχουν η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο της G20 στη Ρώμη – όπου συναντήθηκε με τους Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν – και αναφερόμενος στην αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «και στον κ. Μπάιντεν και στον κ. Μακρόν αναφέραμε το θέμα. Είπαμε “τι είναι το ζήτημα της Αλεξανδρούπολης; Η ίδρυση βάσης εκεί ενοχλεί εμάς και τον λαό μας”. Ο Μακρόν δεν το ενστερνίστηκε».

Ήδη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της «απόβασης» Αμερικανών στη Θράκη, η Τουρκία αντέδρασε έντονα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα ξεκίνησε νέα κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ στο Πετροχώρι, στην Ξάνθη, στην οποία υπάρχουν επίσης σκέψεις για τη δημιουργία αντίστοιχης βάσης με αυτή της Αλεξανδρούπολης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα