Επιστρατεύονται γιατροί από Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη


Σε ισχύ από τις 08:00 το πρωί η απόφαση για την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών προκειμένου να ενισχύσουν το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα. Δείτε όλο το ΦΕΚ.

Στο ΦΕΚ, που έχει ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, τονίζεται ότι η επίταξη αφορά τις υπηρεσίες γιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής. Οι γιατροί από την Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία επιτάσσονται για έναν μήνα.

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ

Τα «φύλλα επίταξης» θα φύγουν από την αστυνομία του τόπου κατοικίας των γιατρών. Μόλις πάρουν το χαρτί της επίταξης, οι γιατροί θα πρέπει να εμφανιστούν στα νοσοκομεία στις 08:00 το πρωί της επόμενης μέρας.

Η άρνηση παραλαβής του φύλλου πορείας επισύρει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, η οποία συνεπάγεται ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως πέντε χρόνια.

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال