Κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων για το Κ.Υ.


Μαίνονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της Κυβέρνησης να υποβαθμίσει το Κέντρο Υγείας Αβδήρων, εν μέσω πανδημίας, περιορίζοντας το ωράριο εξυπηρέτησης προς τους χιλιάδες πολίτες του κάμπου της Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα μπήκε λουκέτο σε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής.

Μετά τις καταλήψεις δρόμων και τις δυναμικές κινητοποιήσεις από πλευράς του Δήμου Αβδήρων και τοπικών οργανώσεων – φορέων, τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Αβδήρων, που προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε κατάληψη. 

«Η υγεία δεν είναι ωράριο» έγραψαν οι μαθητές στο πανό τους με το οποίο βγήκαν στους δρόμους ζητώντας και αυτοί από την πλευρά τους την επιστροφή του Κέντρο Υγείας στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας του. 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Κ.Υ. λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, ενώ καλύπτει τις ανάγκες χιλιάδων κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου. 

«Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Δήμου Αβδήρων με τη συμμετοχή του Γυμνασίου και του Λυκείου Αβδήρων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων. Αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε» σημειώνει από την πλευρά του ο Δήμαρχος. Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال