Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κατέβασε ρολά η εστίαση στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ρολά κατέβασαν την Τρίτη τα καταστήματα εστίασης στην Ξάνθη, που παρέμειναν κλειστά αναστέλλοντας τη λειτουργία τους για ένα 24ωρο. 

Το Σωματείο Καφέ – Μπαρ της περιοχής αλλά και ευρύτερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η ΟΕΒΕΞ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου της εστίασης, με κύριο αίτημα την παροχή ουσιαστικής στήριξης από πλευράς της πολιτείας. 

Τόσο οι καφετέριες όσο και take away αλλά και τα καταστήματα εστίασης δεν «έστρωσαν» τραπεζάκια από νωρίς το πρωί της Τρίτης ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες τοποθέτησαν σχετική αφίσα στην είσοδο των καταστημάτων τους. 

Μάλιστα προγραμματίστηκε και κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης με επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στις τοπικές Αρχές. 

Η Ξάνθη αποτελεί μια περιοχή που ο κλάδος της εστίασης πλήττεται έντονα από την εφαρμογή των νέων μέτρων, λόγω του μικρού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης. 

Μόλις 1 στους 2 κατοίκους στην Ξάνθη έχουν εμβολιαστεί, με τον περιορισμό των μετακινήσεων στους ανεμβολίαστους και την χρήση rapid test για την είσοδο στα καταστήματα εστίασης να έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο οικονομικό πλήγμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα