Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μεγάλη πίεση στα Νοσοκομεία – 520 κρούσματα στην ΑΜΘ!

Κοινοποίηση


124 κρούσματα στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο – 97 τη Δευτέρα 

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν και οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον κορονοϊό να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. 

Τη Δευτέρα στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 520 κρούσματα, τη στιγμή μάλιστα που η πίεση που δέχονται τα Νοσοκομεία της περιοχής είναι μεγάλη. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Κυριακή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covid-19. Πρόκειται για το Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην περιοχή, ενώ πλέον λειτουργούν εκ νέου οι μονάδες Covid-19 τόσο στο Νοσοκομείο Ξάνθης όσο και σε αυτό της Κομοτηνής. 

Ο λόγος φυσικά της επαναλειτουργίας των εν λόγω μονάδων είναι η αυξημένη προσέλευση ασθενών με κορονοϊό που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. 

Ξάνθη, Έβρος, Καβάλα και Δράμα βρίσκονται άλλωστε στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη ενώ η Ροδόπη είναι η μόνη περιοχή που παραμένει προς το παρόν στο «κίτρινο». 

Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές προαναγγέλλουν την λήψη και εφαρμογή νέων μέτρων, τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα αφορούν το σύνολο της επικράτειας ή θα περιορίζονται στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες παραμένει σταθερά το τελευταίο καιρό η Ξάνθη. 

Στην Ξάνθη προγραμματίζεται και νέα συγκέντρωση αντιεμβολιαστών, ενώ η περιοχή συνεχίζει να παραμένει στους ουραγούς της εμβολιαστικής κάλυψης με ιδιαίτερα μικρό ποσοστό, πολύ πιο χαμηλό από το μέσο όρο της χώρας. 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τόσο στην Ξάνθη όσο και σε όλη την Περιφέρεια, ακυρώθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις που είχαν προγραμματιστεί αρχικά για την 28η Οκτωβρίου, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφει η περιοχή. 

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 97 κρούσματα Covid-19 στην Ξάνθη, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαν προηγηθεί άλλα 124. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα