Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Μικρή άνοδος των εμβολιασμών στην Ξάνθη – Προβληματισμός στην αγορά

Κοινοποίηση

Μικρή άνοδος στα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού που προγραμματίζονται στην Ξάνθη καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. 

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην περιοχή ανέρχονται πλέον στο 51.55% του πληθυσμού ενώ τουλάχιστον με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 54.97% των κατοίκων της Ξάνθης. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το Σάββατο 504 πολίτες προσήλθαν στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους. 

Η μικρή αυτή άνοδος αποδίδεται φυσικά στα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ σε όλη την χώρα και περιορίζουν σημαντικά τις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων, οι οποίοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη για μια επίσκεψη στην αγορά, μια βόλτα για καφέ ή φαγητό. 

Στην τοπική αγορά της Ξάνθης επικρατεί προβληματισμός, καθώς όπως επισημαίνουν επαγγελματίες τα νέα μέτρα αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για την οικονομία της περιοχής, με δεδομένο και τον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων πολιτών. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που είτε επιλέγουν τις online αγορές είτε ζητούν να εξυπηρετηθούν από το πεζοδρόμιο, ωστόσο η κίνηση στα καταστήματα λιανικής παρουσιάζεται ιδιαίτερα υποτονική μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων. 


Πάνω από 4.000 για τρίτη δόση

Την ίδια στιγμή προχωρούν και οι εμβολιασμοί που αφορούν τη χορήγηση τρίτης δόσης σε όσους πολίτες έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο. 

Στην Ξάνθη έχουν ολοκληρωθεί 4.240 εμβολιασμοί που αφορούν την τρίτη δόση μέχρι στιγμής. 

Η πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού συνεχίζει να καταγράφει ανοδική τάση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ το μέσο όρο κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ήταν τα 79.5 στις 09/11 και ο δείκτης θετικότητας στο 1.06%. 

Σχεδόν καθημερινά ωστόσο στην περιοχή καταγράφονται πάνω από 80 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, ενώ υπήρξαν και μέρες που η Ξάνθη κατέγραψε τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων. Η περιοχή παραμένει στο «βαθύ κόκκινο». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα