Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Μίλτος, της Ξένιας Καλογεροπούλου

Κοινοποίηση

Ο Μίλτος, είναι ένα σκυλί που χάθηκε και τυχαία συναντήθηκε μια μέρα με τον Σωκράτη, ο οποίος πάλι δεν αγαπούσε ιδιαίτερα τα ζώα!

Η ιστορία που ακολουθεί είναι άκρως διδακτική και γεμάτη μηνύματα και συμβολισμούς που έχει αποτυπώσει με τρόπο γλαφυρό η Ξένια Καλογεροπούλου σε ένα παραμύθι που σίγουρα δεν έχει ηλικία, και αποτελεί ένα πόνημα που «έχει κάτι να μας πει». 

Ο Μίλτος, σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο «Μήπως είδατε τον Μίλτο; Με λένε Σωκράτη. Γιατί όλοι στην οικογένειά μου έχουμε αρχαία ονόματα. Όπως και ο Μίλτος, δηλαδή ο Μιλτιάδης. Κάποτε δεν τα χώνευα τα ζώα, μου φαίνονταν κάπως… λίγο ζώα. Αλλά η ζωή είναι – πώς να το πω… συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Από τη μέρα που γνώρισα τον Μίλτο η ζωή μου άλλαξε. Μήπως είδατε τον Μίλτο;»

Καλογεροπούλου, Ξένια

Η Ξένια Καλογεροπούλου, γνωστή σε όλους μας από τον κινηματογράφο και την πολύπλευρη προσφορά της στο παιδικό θέατρο, αρχίζει να γράφει ένα «γράμμα» στον σύζυγό της Κωστή Σκαλιόρα, μεταφραστή και κριτικό θεάτρου και κινηματογράφου, την επομένη του θανάτου του. Για πάνω από έναν χρόνο απευθύνεται στον αγαπημένο της σύντροφο, καταργώντας την απουσία του και ανοίγοντας σε όλους εμάς την αυλαία μιας πιο προσωπικής, πιο άγνωστης πτυχής της ζωής της. Με όχημα την τρυφερή γλαφυρότητα που διακρίνει τη γραφή της Ξένιας, στις σελίδες αυτού του ιδιότυπου «γράμματος» ο αναγνώστης θα κάνει ένα μεγάλο ταξίδι από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’40 ως το παρόν.

Αποκτήστε το βιβλίο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα