Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πωλούνται στην Ελλάδα από το 2030

Κοινοποίηση

Μία σειρά από μεταρρυθμίσεις για την ενέργεια, που θα επηρεάσουν την αγορά αυτοκίνητου, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πράσινη πολιτική για την οποία θα συζητήσουμε αφορά και την καθημερινότητα. Αυτή θα γίνει καλύτερη διότι στα πλαίσια του κλιματικού νόμου αναλαμβάνουμε ορισμένες πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις» ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επιγραμματικά και στον νέο κλιματικό νόμο, τονίζοντας πως από το 2023 σε όσα νέα σπίτια κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου, σε περιοχές που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

«Παραδείγματος χάρη, από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου. Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα