Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους – Τι ισχύει για την Ξάνθη


Νέα μέτρα, τα οποία αφορούν πρωτίστως πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά και την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ 6.700 νέα κρουσμάτων σε όλη την χώρα. 

Στην Ξάνθη καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ με 119 νέα κρούσματα, ενώ η περιοχή παραμένει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη. Την ίδια στιγμή ο Έβρος «βράζει», με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 190 νέες μολύνσεις από Covid-19 την Τρίτη. 

Από το Σάββατο, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε όλη την χώρα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο τεστ εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, η είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης αλλά και τα εμπορικά καταστήματα και καταστήματα λιανικής καθώς και κομμωτήρια θα γίνεται πάλι με τη χρήση rapid test ή μοριακού τεστ. 

Το rapid test / μοριακό δεν θα είναι υποχρεωτικά για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία αλλά και εκκλησίες. 

Ο Υπουργός ανακοίνωσε πως γίνονται και πιο αυστηρά τα πρόστιμα. Τα νέα μέτρα αφορούν το σύνολο της επικράτειας και δεν περιορίζονται μόνο στις κόκκινες περιοχές, όπως η Ξάνθη. 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال