Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους – Τι ισχύει για την Ξάνθη

Κοινοποίηση

Νέα μέτρα, τα οποία αφορούν πρωτίστως πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά και την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ 6.700 νέα κρουσμάτων σε όλη την χώρα. 

Στην Ξάνθη καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ με 119 νέα κρούσματα, ενώ η περιοχή παραμένει στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη. Την ίδια στιγμή ο Έβρος «βράζει», με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 190 νέες μολύνσεις από Covid-19 την Τρίτη. 

Από το Σάββατο, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε όλη την χώρα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο τεστ εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, η είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης αλλά και τα εμπορικά καταστήματα και καταστήματα λιανικής καθώς και κομμωτήρια θα γίνεται πάλι με τη χρήση rapid test ή μοριακού τεστ. 

Το rapid test / μοριακό δεν θα είναι υποχρεωτικά για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία αλλά και εκκλησίες. 

Ο Υπουργός ανακοίνωσε πως γίνονται και πιο αυστηρά τα πρόστιμα. Τα νέα μέτρα αφορούν το σύνολο της επικράτειας και δεν περιορίζονται μόνο στις κόκκινες περιοχές, όπως η Ξάνθη. 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα