Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζονται οι έρευνες για το κύκλωμα πλαστών rapid test στη Θράκη

Κοινοποίηση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αστυνομικών στη Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθεί το εάν υπάρχουν περισσότερο «μαϊμού» rapid test που έχουν εκδοθεί τόσο στον Έβρο – απ’ όπου και ξεκίνησαν οι καταγγελίες – όσο και στην ευρύτερη περιοχή. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας αστυνομικός, δύο στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες. 

Από την έρευνα των Αστυνομικών προέκυψε ότι, ένας εκ των συλληφθέντων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση 9 τουλάχιστον ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον αστυνομικό, τους 2 στρατιωτικούς και 6 ακόμη ιδιώτες.

Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Κύκλωμα αρνητών! 

Την ίδια στιγμή ωστόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα οργανωμένο κύκλωμα «αρνητών» στην περιοχή του Έβρου, αλλά και ευρύτερα στη Θράκη. 

Μάλιστα μετά και τη σύλληψη των πρώτων εμπλεκόμενων στην υπόθεση, «άνοιξαν στόματα» στην περιοχή και υπήρξαν καταγγελίες από πολίτες για αντίστοιχα περιστατικά έκδοσης πλαστών rapid test και στο πρόσφατο παρελθόν, στην περιοχή. 

Οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψουν κατηγορίες και για άλλους εμπλεκόμενους. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα