Στα 11,5 ευρώ ο καφές για τους ανεμβολίαστους στην Ξάνθη


Δυσβάσταχτο γίνεται πλέον το κόστος για μια απλή έξοδο για όσους πολίτες στην Ξάνθη δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Με την εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου των νέων μέτρων που απαιτούν την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ για την είσοδο σε καταστήματα εστίασης, μια βόλτα για έναν καφέ μετατρέπεται σε… «φαρμάκι» για τους ανεμβολίαστους. 

Τα φαρμακεία της περιοχής δίνουν τη δυνατότητα διενέργειας rapid test προς 8 ευρώ, και με δεδομένο ότι ένας καφέ κοστίζει κατά μέσο όρο 3 με 3,5 ευρώ σε μια καφετέρια στην Ξάνθη, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη για να απολαύσουν τον καφέ τους, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. 

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής μιλούν για ένα άτυπο lockdown και ένα ακόμη «χτύπημα» για τον κλάδο τους, καθώς εκτιμούν πως τα νέα μέτρα θα συρρικνώσουν αισθητά τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους και θα μειώσουν το αριθμό των πελατών τους.

Στα παραπάνω εάν προστεθεί και το γεγονός πως στην Ξάνθη ένας στους δύο παραμένει ανεμβολίαστος, γίνεται ξεκάθαρο το μέγεθος του πλήγματος που θα υποστούν το επόμενο διάστημα οι επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για αντίμετρα και ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία. 

 Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال