Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα μείνεις μόνος/η; Δες αυτές τις 4 συμβουλές

Κοινοποίηση

Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που περίμενες εδώ και αρκετό καιρό. Πρόκειται να μείνεις μόνος/η. Φυσικά, αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Και μπορεί να αναρωτιέσαι πώς ακριβώς θα τα καταφέρεις χωρίς κάποιον άλλο στο σπίτι. Αλλά πιστεύουμε σε εσένα και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις. Για να σου δώσουμε μια παραπάνω ώθηση και να σε βοηθήσουμε και λίγο, έχουμε μαζέψει εδώ μερικές συμβουλές. 

1. Κάνε ένα καλό budget

Όπως προαναφέρθηκε, θα είσαι εντελώς μόνος/η στο σπίτι. Συνεπώς, δεν θα μπορείς να στηριχθείς σε κάποιον άλλο για να αναλάβει το μερίδιό σου σε έναν λογαριασμό, αν κάποιο μήνα δυσκολευτείς. Γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσεις να μην δυσκολευτείς. Αν έχεις κάνει ένα καλό budget στο οποίο θα έχεις υπολογίσει όλα σου τα έξοδα και τις ανάγκες, σίγουρα θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις. Θα αποφύγεις τα περιττά έξοδα και θα μπορέσεις να βάλεις και χρήματα στην άκρη για περιπτώσεις ανάγκης. 

2. Δημιούργησε ρουτίνες

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις ρουτίνες. Επειδή ακριβώς δεν θα υπάρχει κάποιος άλλος στο σπίτι, μπορεί να νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις τη στιγμή που το θέλεις. Και αυτό ισχύει, φυσικά, αλλά δεν πρέπει να πέσεις στην παγίδα του να αφεθείς εντελώς. Πρέπει να φροντίζεις το σπίτι σου, αλλά και τον εαυτό σου, και να προσέχεις να είσαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου. Αν έχεις ρουτίνες που σε καθιστούν παραγωγικό/ή, θα μπορέσεις να μπεις σε ένα καλό πρόγραμμα. 

3. Φρόντισε για την ασφάλεια του σπιτιού σου

Μαζί με τα παραπάνω, θα πρέπει να φροντίσεις και για την ασφάλεια του σπιτιού σου. Ειδικά αν είσαι μακριά από τους συγγενείς σου. Για παράδειγμα, μπορεί να μένεις στην Αθήνα και να πρόκειται να μετακομίσεις στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα θα νιώθεις ανασφάλεια ανάμεσα σε γείτονες που δεν γνωρίζεις και χωρίς την οικογένειά σου κοντά. Αν πράγματι πρόκειται να μείνεις μόνος/η στη Θεσσαλονίκη, αναζήτησε κλειδαρά στον Εύοσμο https://www.doorservice.gr/  για να αποκτήσεις κλειδαριά ασφαλείας στο σπίτι ή ακόμη και συναγερμό. Είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις ο κλειδαράς που θα επιλέξεις να έχει πιστοποίηση από την ΕΛΑΣ.

4. Γνώρισε τους γείτονές σου

Πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις τους γείτονές σου. Να τους μιλάς συχνά και να τους φέρεσαι όμορφα. Και με τη σειρά τους θα σε φροντίσουν και εκείνοι. Θα σε βοηθήσουν αν χρειαστείς κάτι και θα φροντίσουν για την ασφάλεια του σπιτιού σου αν λείψεις για αρκετές μέρες ή ώρες. Θα είστε μια μικρή κοινότητα.

Πιστεύουμε πως το να μείνεις μόνος/η είναι ένα μεγάλο βήμα. Ωστόσο, είναι και μια καλή ευκαιρία για να γίνεις πολύ πιο αυτάρκης και να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα