Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαθητής από την Ξάνθη: «Το κάπνισμα δεν είναι μαγκιά» [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 

Το δικό του μήνυμα κατά του καπνίσματος στέλνει ένας μαθητής από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, που «έτρεξε» μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα με τη συμμετοχή 309 μαθητών και 25 καθηγητών. 

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, μαθητή της Γ’ Λυκείου, που αποφάσισε να εξετάσει το ποσοστό των συμμαθητών του που καπνίζουν αλλά και να ερευνήσει τις απόψεις τους γύρω από το κάπνισμα. 

Μάλιστα τα αποτελέσματα της έρευνάς παρουσίαστηκαν και στην ΕΡΤ3, στην εκπομπή «Περίμετρος» την Παρασκευή 5/11.

Είχε προηγηθεί παρουσίαση της έρευνας με τίτλο «Η μάστιγα του καπνίσματος στους νέους» στο 1ο ΓΕΛ, στην οποία μάλιστα συμμετείχε και ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, οποίος συνομίλησε με τους μαθητές του σχολείου εκθέτοντάς τους στοιχεία γύρω από τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στους νέους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα 2/3 των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης που απάντησαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο δεν έχουν καπνίσει ποτέ ενώ το 91% των μαθητών πιστεύει πως δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση στο σχολείο γύρω από τις επιπτώσεις του καπνίσματος. 

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Περίμετρος», ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης τόνισε με νόημα πως το «κάπνισμα δεν είναι μαγκιά, μαγκιά είναι να μην καπνίζεις». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα