Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Μαζεύουν ελιές από δημόσιους χώρους για το Γηροκομείο

Κοινοποίηση

Στη συγκομιδή ελαιών από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους της Ξάνθης, όπως πεζοδρόμια, σχολεία, γήπεδα, πλατείες, προχωράει και φέτος το Γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος».

Για τη δράση έχει χορηγηθεί άδεια από το 2017 από τον Δήμο Ξάνθης. 

«Όσοι επιθυμούν  να προσφέρουν 2-3 ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, μπορούν να συμμετέχουν στην «Ομάδα Βοήθειας του Γηροκομείου Ξάνθης».Ελάχιστος από τον ελεύθερο προσωπικό σας χρόνο, μέσα από μια πράξη αλτρουισμού, μπορεί να σημάνει μια σημαντική ενίσχυση στους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας. Κυρίως όμως να χαρίσει συναισθήματα χαράς, ευτυχίας, τόσο στους παππούδες, γιαγιάδες του γηροκομείου αλλά πιστεύουμε και σε όλους όσους συμμετάσχουμε στην ελάχιστη αυτή φιλανθρωπική δράση» σημειώνει ο Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του Γηροκομείου. 

«Επίσης όσοι συμπολίτες μας δεν επιθυμούν να μαζέψουν τις ελιές από τα κτήματα τους μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 2541023114 του Γηροκομείου Ξάνθης για περισσότερες λεπτομέρειες και για δήλωση συμμετοχής στην Ομάδα Βοήθειας του Γηροκομείου Ξάνθης» τονίζει ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

Μάλιστα οι κόποι των εθελοντών απέδωσαν καρπούς, μιας και ήδη έχουν παραχθεί τα πρώτα 120 λίτρα λάδι, ενώ άλλα 25 λίτρα προήλθαν από δωρεές πολιτών. 

«Ευχαριστούμε  το  ελαιοτριβείο  «ΤΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ» της εταιρείας  «ΔΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ » στο Τύμπανο Ξάνθης για την μεγάλη προσφορά και συνεισφορά σε αυτήν την προσπάθεια, που αφορά τις εργασίες του ελαιοτριβείου (εκθλιπτικό δικαίωμα) αλλά και σε υλικά (τενεκέδες), τα οποία μας παραχωρεί  δωρεάν» σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα