Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Θέση για το πρόσφατο περιστατικό βίας με θύμα έναν μαθητή που ξυλοκοπήθηκε στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, παίρνει το Σχολείο που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό που απασχόλησε τόσο την τοπική κοινωνία όσο και το πανελλήνιο. 

Το 3ο Γυμνάσιο αναφέρει: 

«Την προηγούμενη εβδομάδα στον αύλειο χώρο του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ξάνθης έλαβε χώρα ένα δυσάρεστο περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών των δύο σχολείων. 

Συγκεκριμένα μαθητής του σχολείου μας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και δημοσιότητα. Δυστυχώς η είδηση μεταδόθηκε με σοβαρές ανακρίβειες και αλλοίωσε σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. 

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο μαθητής μας που υπέστη τον ξυλοδαρμό είναι ένα παιδί εξαιρετικού ήθους που βρέθηκε στη θέση του θύματος χωρίς ο ίδιος να το προκαλέσει.

Το σχολείο μας βρίσκεται δίπλα στο μαθητή μας και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο με τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων όσο και με τους αρμόδιους φορείς.

Σταθερή πρόθεσή μας είναι με την συνεργασία των δύο σχολείων η καλλιέργεια κλίματος αποδοχής και αλληλοσεβασμού μεταξύ όλων των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος με γνώμονα και πρωταρχική στόχευση την ωφέλεια και πρόοδο των μαθητών».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα