Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Το φράγμα των 20.000 νεκρών από κορονοϊό «έσπασε» την Τρίτη [21/12] η Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον ΕΟΔΥ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 77 θάνατοι από covid-19 στην χώρα, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας στους 20.555 στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον, αν και η εξάπλωση παραμένει περιορισμένη συγκριτικά με άλλες χώρες όπως η Βρετανία, η Δανία και η Πορτογαλία. 

Προς το παρόν η Ελλάδα φαίνεται πως δεν οδεύει προς την επιβολή ενός νέου lockdown, σε αντίθεση με αρκετές χώρες της Ε.Ε., ωστόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωση πως θα διατεθούν δύο δωρεάν self-test σε όλους τους κατοίκους της χώρας για την περίοδο των εορτών και ζήτησε από τους πολίτες να υποβληθούν σε αρκετούς και τακτικούς ελέγχους, τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και την Πρωτοχρονιά, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «εκτόξευσης» των νέων κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), η Ελλάδα – αναλογικά με τον πληθυσμό της – ξεπερνά σε νεκρούς πολλές χώρες της Ε.Ε., ενώ το τελευταίο διάστημα η θνησιμότητα έχει αυξηθεί καταγράφοντας αρνητικό ρεκρό. 

Το δεκαπενθήμερο που έληξε στις 12 Δεκεμβρίου η Ελλάδα ανέφερε 120,10 θανάτους από κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού, συγκριτικά με τον μέσο όρο των 58,87 θανάτων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δηλαδή τις χώρες της ΕΕ συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση μεταξύ των 30 χωρών, με την Ουγγαρία να βρίσκεται στην πρώτη και τη Βουλγαρία στη δεύτερα με 261,75 και 206,14 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού αντίστοιχα. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα