Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας

Κοινοποίηση

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται σε όλο τον Πλανήτη από το 1992, με σκοπό την προβολή του αναπηρικού κινήματος και την αφύπνιση τόσο του Κρατικού μηχανισμού όσο και του κάθε ενός από εμάς. Για τους περισσότερους είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες γιατί η άγνοια  της ύπαρξης των Αμέα μας οδηγεί στην προκατάληψη και τον ρατσισμό απέναντι τους. Το αναπηρικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του καθημερινά προκειμένου να καθιερωθούν και να εδραιωθούν τα κεκτημένα μας εφόσον τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι οικουμενικά.

Τα τελευταία δυο χρόνια που καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον σκληρό και άνισο πολλές φορές αγώνα μας απέναντι στην Πανδημία covid 2019, τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι οικογένειες τους έχουν αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο. Όλες αυτές οι απαγορεύσεις και τα αυστηρά μέτρα χωρίς παραμέτρους κυρίως στην υγεία, αυξάνουν το Γολγοθά που ήδη βιώνουν.  

Με αφορμή λοιπόν αυτή την  ημέρα η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος σας καλούμε όλους να προβληματιστείτε πάνω στο θέμα αυτό και να σεβαστείτε  τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην ιατρική περίθαλψη, στην προσβασιμότητα  και γενικότερα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας.

Η αναπηρία είναι εδώ είναι  δίπλα μας είναι παντού. Ας μη τη προσπερνάμε. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα