Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μετέφεραν εμβόλια σε 5 χώρες της Αφρικής

Κοινοποίηση

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Γενικό Διευθυντή της Ζ΄ Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Πέραν των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν σε θερμό κλίμα, ο κ. Γενικός Διευθυντής ευχαρίστησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την πολύτιμη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην διανομή τόσο ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο όσο και εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19 στην Γκαμπόν, στην Γκάνα, στην Λιβύη, στην Ρουάντα και στην Τυνησία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του τόνισε ότι οι ΕΔ, εκτός από την διασφάλιση και επαύξηση της αποτρεπτικής τους ισχύος και την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας, είναι και θα παραμείνουν σε ετοιμότητα για την υποστήριξη κάθε προσπάθειας διεθνούς συνδρομής είτε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, είτε με την συγκέντρωση και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, συνεισφέροντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην εδραίωση του ρόλου της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα