Κατολισθήσεις στην ορεινή Ξάνθη - «Φούσκωσε» ο Κόσυνθος


«Βροχή» προβλημάτων προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο την Ξάνθη. 

Στην ορεινή ζώνη σημειώθηκαν κατολισθήσεις αλλά και πτώσεις δέντρων, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της Ξάνθης παραιτήθηκαν διακοπές ρεύματος, με τους δρόμους να θυμίζουν περισσότερο ποτάμι. 

Στην επαρχιακή οδό Ξάνθης - Σταυρούπολης ένας μεγάλος βράχος που αποκολλήθηκε και κατέληξε πάνω στην άσφαλτο, προκάλεσε προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. 

Στη Λευκόπετρα αλλά και στη Γενισέα έκαναν την εμφάνιση τους ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι, ενώ οι οικισμοί έμειναν χωρίς ρεύμα για λίγη ώρα. 

Στα κινητά των κατοίκων της περιοχής απεστάλη το μεσημέρι του Σαββάτου και alert από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το 112, προειδοποιώντας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ξάνθη. 

Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν όλοι οι κάτοικοι της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. 

Το πρωί της Κυριακής ο Κόσυνθος είχε φουσκώσει, αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης που προηγήθηκε την προηγούμενη ημέρα, με τη στάθμη του νερού να έχει ανέβει απειλητικά, χωρίς προς το παρόν να προκαλεί ανησυχία. 

Αρκετά ήταν τα παράπονα των κατοίκων της πόλης για την εικόνα που παρουσίαζαν οι δρόμοι μέσα στην Ξάνθη κατά τη διάρκεια της έντονης νεροποντής.


Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال