Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκέψεις να μετατραπεί σε κακούργημα το «εκδικητικό πορνό»

Κοινοποίηση

Η υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης – Το αδίκημα ενδέχεται να μετατραπεί σε κακούργημα ενώ αναμένεται να αυξηθούν και οι ποινές

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα στα απαράδεκτα δρώμενα του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, ενός εκ στελεχών της τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», ο οποίος διακίνησε μέσω διαδικτύου, κ.λπ. προσωπικά δεδομένα από ερωτικές στιγμές με πρώην σύντροφό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιάρας έχει δρομολογήσει την αυστηροποίηση της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την προσωπική ερωτική ζωή. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης προσανατολίζεται να αναβαθμίσει σε κακούργημα το εν λόγω αδίκημα και παράλληλα να αυξηθούν οι επαπειλούμενες ποινές.

Επιβαρυντική περίπτωση αν το θύμα είναι ανήλικο

Επιπρόσθετα, θα προβλεφθεί ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης, προσωπικών δεδομένων ερωτικής ζωής μέσω διαδικτύου αφορά ανήλικους-θύματα. Η τελευταία αυτή επιβαρυντική προβλέψει ανάγεται στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων που έχει επιδείξει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τις τροποποιήσεις που έχει επιφέρει τόσο στο νέο Ποινικό Κώδικα όσο και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Αφορμή για την ενεργοποίηση του υπουργείου Δικαιοσύνης απετέλεσαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την δράση του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος κατηγορείται ότι δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.
protothema.gr
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα