Η Έλενα Κορδέλλα μιλά για τον «Θεριστή της Κυψέλης»


Για το βιβλίο της «ο Θεριστής της Κυψέλης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, μίλησε στο XanthiNea.gr η Έλενα Κορδέλλα εξηγώντας το πως προέκυψε η ιδέα για το βιβλίο αλλά και το πως εμπνέεται τους χαρακτήρες των έργων της. 

Ακολουθεί η συνέντευξη με την Έλενα Κορδέλλα

Πώς εμπνευστήκατε τον Θεριστή της Κυψέλης; Πώς προέκυψε η ιδέα για το βιβλίο;

Ήθελα να καταγράψω τα αποτελέσματα της λανθασμένης κριτικής προς κάποιο άλλο πρόσωπο, είτε αυτό είναι συγγενής, φίλος ή ένας άγνωστος, αλλά και το πώς κάποιες ενέργειες και συμπεριφορές μπορεί να έχουν ακραίες συνέπειες όχι μόνο για τη ζωή αυτού που έπραξε λάθος αλλά και των γύρω του… Έτσι γεννήθηκε η ιστορία στο μυαλό μου και στην πορεία «έβγαλε» και άλλα θέματα προς προβληματισμό.

Η εμπειρία σας από τη δικηγορία είναι πολυετής και σίγουρα θα έχετε συναντήσει υποθέσεις γεμάτες ανατροπές. Η δικηγορία σάς οδήγησε προς το αστυνομικό μυθιστόρημα ή το αντίθετο; 

Από πολύ μικρή μου άρεσε να διαβάζω βιβλία με δράση και σασπένς και το να γράφω αστυνομικό μυθιστόρημα είναι προτίμηση και μου βγαίνει φυσικά… Δεν θα έλεγα ότι η δικηγορία με οδήγησε στο αστυνομικό, απλώς είναι μια καλή πλατφόρμα έμπνευσης, αφού διαρκώς συναντώ παράνομες και ανήθικες ανθρώπινες συμπεριφορές.

Ζείτε στη Ρόδο. Πόσο εύκολο είναι για μια συγγραφέα να βρίσκεται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και να καταφέρνει να πετυχαίνει τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την έκδοση ενός βιβλίου; 

Δεν θα πω ψέματα. Είναι πιο δύσκολο για μια συγγραφέα να είναι μακριά από την πηγή. Ωστόσο, όταν το έργο έχει τα εφόδια για να πετύχει, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο του και το σπίτι του… Είμαι ζωντανή απόδειξη άλλωστε!

Μεταξύ άλλων, το βιβλίο σας διαπραγματεύεται και τη θεωρία περί δράσης και αντίδρασης, υπό την έννοια πως κάθε πράξη των ηρώων έχει και τις αντίστοιχες συνέπειες. Πιστεύετε ότι αυτή η αλληλουχία βρίσκει εφαρμογή στην πραγματική ζωή ή υπάρχουν πράξεις χωρίς συνέπειες, όπως για παράδειγμα εγκλήματα που τελικά μένουν ατιμώρητα; 

Πιστεύω πως τις συνέπειες των πράξεών μας τις βρίσκουμε πάντοτε μπροστά μας και, ακόμα και αν δεν υπάρχει πάντα δικαίωση σε νομικό επίπεδο, θα συμβεί σε επίπεδο συνειδησιακό, ψυχολογικό, ηθικό ή κοινωνικό. Έχω ξαναπεί άλλωστε ότι πιστεύω στο κάρμα και τη θεία δίκη.

Πώς δημιουργείτε συνήθως έναν χαρακτήρα; Αντλείτε πληροφορίες από «ερεθίσματα» γύρω σας, ενδεχομένως εμπνέεστε και από την επαγγελματική σας ζωή, ή επιλέγετε έναν φανταστικό χώρο και χρόνο που σας αρέσει περισσότερο; 

Κάθε ήρωα τον δημιουργώ με βάση αυτά που θέλω να «δώσει» στην ιστορία και αυτά που έχει να πει. Θέλω οι αναγνώστες να μπορούν να ταυτιστούν μαζί του, επομένως τα γνωρίσματά του είναι εύκολο να τα συναντήσει κανείς σε ανθρώπους που συναναστρέφεται καθημερινά. Ομοίως και οι αντιδράσεις των ηρώων θέλω να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα και να μην είναι «ξένες» προς τον αναγνώστη.

Υπάρχουν σχέδια για την έκδοση νέου βιβλίου; Πως βιώνετε τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία; Δημιουργήθηκε μία νέα δεξαμενή για πηγή έμπνευσης ή είναι μια «νεκρή» περίοδος για εσάς; 

Βεβαίως! Βρίσκομαι ήδη στα μισά του τρίτου μου μυθιστορήματος που θα είναι πάλι αστυνομικό, αλλά με στοιχεία που δεν έχουν δει οι αναγνώστες σε προηγούμενα βιβλία μου. Η περίοδος της καραντίνας ήταν αρκετά δημιουργική για μένα, διότι είχα πολύ ελεύθερο χρόνο για να γράψω! Σκέφτομαι μάλιστα να χρησιμοποιήσω αυτά που ζήσαμε και ζούμε καθημερινά με την πανδημία σε κάποιο επόμενο μυθιστόρημα!

Ο θεριστής της Κυψέλης


Ένα αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται…απνευστί!

«Το παιχνίδι δεν είναι στα χέρια σου, αστυνόμε…»

Η Έλενα Κορδέλλα στη δεύτερη συγγραφική της προσπάθεια μας χαρίζει ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα, με ανατρεπτική πλοκή και ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ζουν στην Ελλάδα του σήμερα. Τι συμβαίνει όταν στη ζωή των πρωταγωνιστών ανατρέπονται όλα όσα είχαν δεδομένα; Αποκρουστικές δολοφονίες σε ένα μυθιστόρημα όπου τα πάθη, το μίσος και η εκδίκηση έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τίτλος: Ο θεριστής της Κυψέλης
Συγγραφέας: Έλενα Κορδέλλα
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-1870-1
Κωδικός: 35378
Σελίδες: 424
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 21/09/2021
Τιμή: 16,60 €

Το θύμα στο βίντεο ήταν δεμένο σε όρθια θέση πάνω σε έναν σομιέ κρεβατιού. Χέρια και πόδια ήταν ακινητοποιημένα σε σχήμα Χ. Το κεφάλι κρεμόταν μπροστά, αλλά, όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα γαντοφορεμένα χέρια του δράστη, όλα άλλαξαν...

Ο Δημήτρης επέστρεψε στο σπίτι στις τέσσερις. Τέσσερις κι εκείνη δεν ήταν εκεί. Το σημείωμά του άθικτο εκεί όπου της το είχε αφήσει, το τριαντάφυλλο πάνω στο μαξιλάρι της… Μαργαρίτα… Και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μια φωτογραφία της. Ήταν χτυπημένη. Τα χέρια της δεμένα στους καρπούς. Κι ανάμεσα στους δείκτες της κρατούσε ένα χαρτί. 

Οι λέξεις που ήταν γραμμένες εκεί τα άλλαζαν όλα. Αυτές οι συγκεκριμένες… Τις είχε ξαναδιαβάσει άλλη μία φορά και στοίχειωναν τον ύπνο του τα τελευταία τρία χρόνια…

Οι πράξεις έχουν και συνέπειες…

«Καλύτερα να καλέσετε τον Δημήτρη Χατζηλαδά. Είμαι σίγουρος πως αυτό το έγκλημα δεν θα είναι το μοναδικό».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έλενα Κορδέλλα γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια μικρή γειτονιά της Κυψέλης. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό στην Ποινική Δικαιοσύνη και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι μάχιμη δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της στη Ρόδο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Από πολύ μικρή τη συνάρπαζε το παιχνίδι με τις λέξεις. Της άρεσε να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους και ήρωες στους οποίους έδινε πνοή και διέξοδο στο χαρτί αφήνοντάς τους να ζήσουν τις περιπέτειές τους στο έπακρο. Ο Θεριστής της Κυψέλης είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη σεναριογραφία.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال