Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιδέες για φοβερά δώρα που πρέπει να πάρεις για τον εαυτό σου

Κοινοποίηση

Με τα Χριστούγεννα να είναι τόσο κοντά, πρέπει ήδη να έχεις αρχίσει τις αγορές για δώρα σε συγγενείς και φίλους. Τα σουλατσαρίσματα σε δρόμους με γνωστά μαγαζιά της πόλης και η μελέτη των βιτρινών τους με τις ώρες θα πρέπει να σου έχουν δώσει την απαραίτητη έμπνευση για την αγορά του ιδανικού δώρου για όλους τους αγαπημένους σου. Ταυτόχρονα, ίσως να γεννήθηκε και η επιθυμία να πάρεις κάτι και για σένα. 

Τα δώρα έχουν ως στόχο το να δείξουν έμπρακτα την αγάπη μας για ένα άτομο. Και καλό θα ήταν να δείχνεις πιο συχνά περισσότερη τρυφερότητα και φροντίδα προς εσένα, καθώς πολλές φορές παραμελείς τον εαυτό σου και μένεις πίσω για να ευχαριστήσεις άλλους.

Φέτος μην λυπηθείς τα χρήματα και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου ως ένα μικρό μπράβο που αντιμετώπισες και επέζησες όλες τις δυσκολίες του προηγούμενου έτους. 

Αυτοβελτίωση

Μαθαίνοντας να ζούμε με νέα πρέπει λόγω της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις μας, αντί να λιγοστεύουν, αυξάνονται είναι απολύτως λογικό να τα βρήκες σκούρα σε διάφορες πτυχές της ζωής σου. Ένα από τα λίγα καλά που έφερε αυτή η πανδημία είναι ότι μας έδειξε έμπρακτα ότι ό,τι και να συμβαίνει, η ζωή συνεχίζεται. Για αυτό και είναι σημαντικό να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να δουλέψεις τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που θεωρείς ότι μπορούν να κάνουν την ζωή σου καλύτερη και ευκολότερη. Είτε μαθαίνοντας σχετικά με την αυτοβελτίωση και την ψυχολογία από το ίντερνετ είτε ξεκινώντας personal coaching με την Άννα Κονταράτου, θα δεις μεγάλη διαφορά στα επίπεδα αυτοπεποίθησής σου, αλλά και στην καθημερινότητά σου. 

Διακοπές

Καταρχάς, μην αγχώνεσαι στο άκουσμα της λέξης διακοπές, γιατί το να ταξιδέψεις παραμένει μια εύκολη διαδικασία ακόμα και με την εφαρμογή μέτρων για την μη μετάδοση του κορονοϊού που ισχύουν σε αεροδρόμια και λιμάνια. Οπότε, μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου να πάρει μια ανάσα από τα καθημερινά άγχη και τα τρεξίματα, κλείνοντας ειδικά σχεδιασμένες εκδρομές εποχής. Ήρθε, επιτέλους η ώρα, να αξιοποιήσεις σωστά την άδειά σου, αποκτώντας αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες σε ένα μαγευτικό μέρος της επιλογής σου.

Κοσμήματα

Μια πιο κλασική επιλογή δώρου που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι ένα κόσμημα. Δεν γίνεται, όμως, να πάρεις κάτι ό,τι να ‘ναι. Όχι μόνο θα πρέπει να προσέξεις να κάνεις μια καλή αγορά, ώστε να μην χαλάσει αυτό που αγόρασες την επόμενη κιόλας μέρα, αλλά καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να κάνεις μια ηθική επιλογή, αγοράζοντας είτε ένα προϊόν που δεν χρειάζεται να χαθούν εκτάσεις πράσινου για να δημιουργηθεί είτε να υποστηρίξεις μια μικρή ελληνική επιχείρηση. Τα zero waste κοσμήματα από το Minimis, για παράδειγμα, συνδυάζουν και τα δύο. 

Ό,τι και αν τελικά επιλέξεις να δωρίσεις στον εαυτό σου, να το κάνεις λέγοντάς ένα ευχαριστώ στο σώμα, το μυαλό και την καρδιά σου που σε έχουν φέρει μέχρι εδώ σήμερα και είσαι δυνατή συνεχίζοντας να ζεις και να μαθαίνεις. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα