Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Κέντρο εξέτασης PCR για τους Έλληνες επισκέπτες στην Αδριανούπολη

Κοινοποίηση


Ξεκίνησε η λειτουργία του στο νοσοκομείο της πόλης Κεσσάνη κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους/Ύψαλα

Εργαστήριο για τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) λειτουργεί για τους Έλληνες επισκέπτες της Αδριανούπολης, το τουρκικό νοσοκομείο της πόλης Κεσσάνη κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους/Ύψαλα.

Το κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Έλληνες επισκέπτες της περιοχής, που συνεχίζουν να ρέουν στην αγορά της Αδριανούπολης, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μια και η εξέταση PCR είναι υποχρεωτική.

«Λειτουργούμε τη μονάδα στο Κρατικό Νοσοκομείο της Κεσσάνης προς εξυπηρέτηση των Ελληνων πολιτών που επιστρέφουν στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή, θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις PCR εδώ. Έτσι, παρέχουμε ευκολία για το τεστ PCR που ζητήθηκε από το πολίτες της Ελλάδας που έρχονται στην Τουρκία προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο δήμαρχος Κεσσάνης Μουσταφά Χελβατσίογλου, ευχαριστώντας τη διοίκηση του Κρατικού Νοσοκομείου της περιοχής για τη λειτουργία του εργαστηρίου.

Τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, δημοσίευσαν φωτογραφίες με Έλληνες να περιμένουν έξω από το Εργαστήριο PCR, προκειμένου να εξεταστούν και να λάβουν την σχετική βεβαίωση πριν από την επιστροφή τους στην Ελλάδα, μέσων Κήπων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα