Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για τη κλειστή ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Το ζήτημα της μη λειτουργίας της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης επαναφέρει στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για “εγκληματική πράξη” και ζητά να αποδοθούν ευθύνες. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τους τραγικούς δείκτες της πανδημίας, η οποία χτυπά με μεγάλη σφοδρότητα την χώρα και την Ξάνθη, που καταμετρά καθημερινά θανάτους, τη στιγμή που η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα εξακολουθώντας να αυτοθαυμάζεται για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Μια κυβέρνηση που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, (βλέπε μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα), και αντί να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη, εξακολουθεί και στρέφει τα πυρά προς κάθε κατεύθυνση, φωτογραφίζοντας ως αίτιους των θανάτων, αντιπολίτευση και πολίτες.

Οι κλειστές ΜΕΘ, μαρτυρούν την αποτυχία ενός συστήματος, το οποίο αφέθηκε να καταρρεύσει εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, βορά στις ιδεοληπτικές εμμονές του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συν αυτώ.

Ιδεολογικές εμμονές που δυστυχώς υπηρετεί πιστά και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, η οποία όφειλε αν μη τι άλλο να παραιτηθεί, αφού δεν είναι ικανή να λειτουργήσει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).  Παραμένει κλειστή, με τους Ξανθιώτες να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, συνεπάγεται μεγαλύτερη θνησιμότητα. Μια διοίκηση που κατάντησε το  Νοσοκομείο μας εμβολιαστικό  κέντρο και ελλείψει της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την οποία εν μια νυκτί κατήργησαν, με την ανοχή όλων των τοπικών εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Αλήθεια μπορεί  να μας πει η διοίκηση του Νοσοκομείου:

    • πόσες ανθρώπινες απώλειες έχουμε μέχρι σήμερα;

    • πόσοι νοσούν με κορονοϊό;

    • πόσοι εξ αυτών χρειάζονται ΜΕΘ;

    • πόσοι διασωληνώνονται καθημερινά εκτός Μονάδας;

    • πόσοι εξ αυτών εξέρχονται του Νοσοκομείου;

Απλά ερωτήματα στα οποία οφείλει υπεύθυνα να δώσει απαντήσεις. Γιατί η υγεία των Ξανθιωτών, είναι δική μας υπόθεση και οφείλουμε να κάνουμε, ό,τι περνά από το χέρι μας για να την προστατέψουμε. Αν οι ίδιοι δε μπορούν οφείλουμε να βρεθούμε εμείς στις επάλξεις για το υπέρτατο δικαίωμά μας. Το δικαίωμα στη ζωή.

    • Αλήθεια τα μέλη της ΔΕΕΠ-ΝΔ, κατά τη γνωριμία τους με τα ΜΜΕ της Ξάνθης, να υποθέσουμε ότι έθεσαν ως πρώτο θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αγανάκτησή τους, από την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας;

    • Αλήθεια ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρης, που είναι και γιατρός, να υποθέσουμε ότι αγανάκτησε από τη διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ήρθε με τον πιο επίσημο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, μέσα από την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και από την διαπίστωση ότι η θνησιμότητα στα περιφερειακά Νοσοκομεία είναι μεγαλύτερη από ότι στην Αττική;

    • Αλήθεια να υποθέσουμε ότι προβληματίζεται ο Δήμαρχος Ξάνθης για την απώλεια συνδημοτών μας, η οποία βυθίζει καθημερινά την πόλη στο πένθος;

Στο τελευταίο θα απαντήσουμε εμείς. Μην τον κουράζουμε κιόλας. Μάλλον όχι. Αφού μπορεί ακόμη και πανηγυρίζει ανοίγοντας σαμπάνιες, για λίγο νερό στην πισίνα(!) και αποθανατίζοντας μάλιστα τις στιγμές, την ίδια ώρα που συμπολίτες μας «αποχαιρετούν» τους δικούς τους ανθρώπους.

Το κλείσιμο της ΜΕΘ στην Ξάνθη είναι εγκληματική πράξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Γι αυτήν την εγκληματική πράξη, ποιος θα απολογηθεί;

Καλούμε όλους που μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες. Χρειαζόμαστε συντονισμένες προσπάθειες, διακομματικά και διαδημοτικά. Η υγεία μάς αφορά όλους. Αν κάποιος δε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ήρθε η ώρα να φύγει, ξεκινώντας από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Εδώ που δυστυχώς φθάσαμε η σιωπή είναι πλέον συμμετοχή στο έγκλημα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα