Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητροπολίτης Ξάνθης: «Μονόδρομος ο εμβολιασμός»

Κοινοποίηση


Κείμενο – επιμέλεια: XanthiNea.gr

Τη σταθερή του θέση υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, τονίζοντας πως είναι «μονόδρομος» και υπογραμμίζοντας πως οι ιερείς δεν θα πρέπει να «παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους». 

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, ο Μητροπολίτης τόνισε πως «συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία. Νόσησαν εκατομμύρια άνθρωποι, πέρασαν στην αιωνιότητα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη και τον μήνυμα της εκκλησίας είναι ότι θέλει να διαφυλάξει την υγεία της ψυχής αλλά και του σώματος όλων των ανθρώπων και συνιστά τον εμβολιασμό σαν μονόδρομο». 

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε και στην προσωπική του περιπέτεια υγείας, τονίζοντας πως παρότι εμβολιασμένος νόσησε, ωστόσο το εμβόλιο ήταν αυτό που του επέτρεψε να περάσει τη νόσο σαν μία απλή γρίπη. 

«Βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων που είναι εμβολιασμένοι και νοσούν γιατί δεν είναι άτρωτοι από τον κορονοϊό, αλλά το περνούν με πολύ ήπια συμπτώματα. Ένας εξ’ αυτός ήμουν και εγώ που νόσησα ενώ είχα κάνει και τα δύο εμβόλια. Έμεινα σε καραντίνα 10 ημέρες αλλά το πέρασα σαν μία απλή γρίπη» εξήγησε ο Μητροπολίτης στη Δημόσια Τηλεόραση. 

«Για αυτό η εκκλησία συνιστά, από ποιμαντικό ενδιαφέρον στους πολίτες να εμβολιαστούν. Γιατί μας το λένε οι υπεύθυνοι της υγείας και το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές ότι σε θέματα υγείας θα πρέπει να ακούμε τους γιατρούς και κανέναν άλλον» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ο Μητροπολίτης κλήθηκε να σχολιάσει και τα περιστατικά «αρνητών» ιερέων, οι οποίοι μάλιστα επηρεάζουν πιστούς λέγοντας πως το εμβόλιο είναι του «σατανά» και δεν πρέπει να το κάνουν οι Χριστιανοί. 

«Δυστυχώς έχουμε τέτοιες περιπτώσεις. Εγώ έχει πει και στους δικούς μου Ιερείς εδώ ότι σέβομαι τη θέση του κάθε ανθρώπου και είναι ελεύθερος να αποφασίσει τί θα κάνει. Αλλά ό,τι πρεσβεύει ο ίδιος να το κρατήσει για τον εαυτό του και να μην επηρεάζει άλλους ανθρώπους. Οι Ιερείς και οι Αρχιερείς έχουμε την εξουσία την πνευματική που μας την έδωσε η Εκκλησία και θα πρέπει να υπακούμε την Εκκλησία. Να μην παίρνουμε στον λαιμό μας ανθρώπους, γιατί πολλές φορές γινόμαστε αίτιοι να φύγουν άνθρωποι από τη ζωή και δεν θα έχουμε τύψεις μετά που δεν αφήσαμε τον άνθρωπο ελεύθερα να αποφασίσει;». 

Σύσταση για τεστ πριν τα Χριστούγεννα 

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα ακολουθήσουν οι Ναοί της περιοχής ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών στην είσοδο των εκκλησιών της περιοχής, ωστόσο ο ίδιος έχει κάνει αυστηρή σύσταση στους πιστούς να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας. 

«Εγώ συνιστώ στο ποίμνιο για τη δική του υγεία αλλά και για να προστατεύσουμε τους γύρω μας, παραμονές των Χριστουγέννων να κάνουμε όλοι ένα τεστ ώστε να διαπιστώσουμε την κατάσταση της υγείας μας και να μπορεί κανείς να μπει στον Ναό και να γιορτάσουμε με ασφάλεια τα Χριστούγεννα» τόνισε ο ίδιος.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα