Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Άρης ο Πετάρης θέλει να πετάξει

Κοινοποίηση

Συγγραφέας: Ελένη Φωτοπούλου

Εκδόσεις Διόπτρα [Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ]

Εικονογράφος: Νικολέττα Φιλιππίδη

Ηλικίες: 6+

Ο Άρης είναι ένα μικροσκοπικό πετάρι που το μοναδικό όνειρο της ζωής του είναι να πετάξει μακριά και να γνωρίσει τον κόσμο.

Στο βασίλειό του όμως ένας κανόνας ορίζει πως κανένα πετάρι δεν βγαίνει ποτέ στο μεγάλο ξέφωτο γιατί εκεί καραδοκούν οι αετοί.

Για να κάνει αληθινό το όνειρό του, χρειάζεται τη βοήθεια του αετού…  Θα καταφέρει να τον πείσει να κάνουν μαζί το ταξίδι που ονειρεύεται;

Μια ιστορία για την αξία της γνώσης, τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης που μπορεί ακόμα και να αλλάξει τον κόσμο.

Σχετικά με τη Συγγραφέα

Ελένη Φωτοπούλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Δεν είμαι ένας κατασταλαγμένος άνθρωπος. Σπούδασα διαφορετικά αντικείμενα και εργάστηκα σε διαφορετικούς τομείς. Έχω μέσα μου μια διαρκή ανάγκη να αναζητώ δρόμους που δεν ε?χω ακόμη περπατήσει, κι ένας από αυτούς με οδήγησε να κάνω μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή. Αν έπρεπε να με ορίσω, θα έλεγα πως είμαι δημοσιογράφος… και μαμά, και πως χρειάζομαι έναν υπολογιστή, μια πένα ή έστω ένα χαρτί κι ένα μολύβι για να μπορώ να υπάρχω και να επικοινωνώ. Και παρόλο που είμαι άνθρωπος της γραφής, η ζωή με οδήγησε κάποτε στην τηλεόραση, σε έναν χώρο κατεξοχήν «προφορικό». Αν νιώθετε πως κάπου με έχετε ξαναδεί ή με έχετε ακούσει, θα είναι μάλλον από τότε, αν προλάβατε, προτού τρέξω βιαστικά να κρυφτώ στην απόμερη σπηλιά μου, αγκαλιά με τον άντρα μου, τα παιδιά μου και τις στοίβες των χαρτιών μου. Κι αν πρέπει να περιγράψω τα μελλοντικά όνειρά μου, θα έλεγα μάλλον πως, όταν μεγαλώσω (κι άλλο), θέλω να γίνω ποιήτρια, να γράφω στίχους σε έναν κόσμο παραδιπλανό, όπου οι άνθρωποι θα τους αναζητούν ακόμη.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα