Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς να φτιάξεις το τέλειο μπαλκόνι

Κοινοποίηση

Ένα από τα θετικά της χώρας μας είναι το εύκρατο κλίμα της, που μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τον καταγάλανο ουρανό και την ζεστασιά του ήλιου για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. 

Με ένα τέτοιο κλίμα είναι μεγάλη ευλογία για όσους έχουν μπαλκόνι ή κήπο, καθώς μπορούν να εκμεταλλεύονται τις όμορφες ημέρες απλά ανοίγοντας μια πόρτα. 

Βέβαια, αν έχεις παραμελήσει εντελώς τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου είναι αδύνατο να απολαύσεις την ώρα που θα περάσεις εκεί, χωρίς να στενοχωριέσαι για την έλλειψη χρόνου σου που δεν σου επιτρέπει να περιποιηθείς τον χώρο αυτό όπως του αξίζει, με αποτέλεσμα να τον αφήνεις ανεκμετάλλευτο τόσο καιρό. Για αυτό, λοιπόν, σου έχω μερικές προτάσεις για να ανανεώσεις το μπαλκόνι σου και να μπορέσεις επιτέλους να το χαρείς.

Τέντα

Πρώτο και κύριο μέλημά σου θα πρέπει να είναι η τέντα. Αν και είναι χρήσιμη για να κρατάει τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά, η πιο σημαντική της λειτουργία είναι να προστατεύει εσένα, την οικογένειά σου και το εξωτερικό του σπιτιού από δυσάρεστα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχή, χιόνι αλλά και καύσωνα. Για αυτό, θα πρέπει να προσέξεις το πανί της τέντας να είναι δυνατό και ανθεκτικό. Συνάμα, το σχέδιο της τέντας είναι σημαντικό να ταιριάζει με την αισθητική του σπιτιού, οπότε τσέκαρε καλά όλα τα διαθέσιμα σχέδια στα τεντόπανα Nyfan πριν κάνεις την παραγγελία σου. 

Ομπρέλα

Αν το μπαλκόνι σου είναι μεγάλο, τότε καλό θα ήταν να πάρεις και μια ομπρέλα. Όσο πιο μεγάλη η ομπρέλα τόσο πιο βολικό να τοποθετήσεις ένα τραπέζι με καρέκλες, για να μπορείτε να απολαμβάνεις τον καφέ σου ή ολόκληρα γεύματα με την οικογένειά σου χωρίς να σας καίει ο ήλιος. Όπως και με την τέντα, οι ομπρέλες έρχονται αντιμέτωπες με βαριά καιρικά φαινόμενα και για αυτό θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα κατασκευής. Μπορείς ακόμα και να κοιτάξεις για επαγγελματικές ομπρέλες, σαν αυτές που υπάρχουν στο ombreles.gr, για να πάρεις μια ιδέα για το πόσο γερή θα πρέπει να είναι.

Φυτά

Φυσικά, δεν γίνεται μπαλκόνι χωρίς γλάστρες με ανθισμένα και πολύχρωμα λουλούδια. Αλλά πολλές φορές, δεν έχεις χρόνο να πιεις εσύ νερό. Πότε να προλάβεις να ποτίσεις και να περιποιηθείς τα λουλούδια; Άσε και τις γνώσεις που πρέπει να έχεις για να μην σου πεθάνουν. Αν αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θέλεις να πάρεις φυτά, υπάρχουν λουλούδια που θέλουν ελάχιστο πότισμα και φροντίδα. Η καλαγχόη, η αλόη, το φιλόδεντρο, τα γεράνια και η πετούνια είναι μερικά μόνο από τα φυτά που ζητούν λίγο νερό και περιποίηση. 

Μπάρμπεκιου 

Μην αγχώνεσαι, δεν θα προτείνω να χτίσεις ολόκληρο μπάρμπεκιου στο μπαλκόνι σου. Ένας πολύ πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να περάσεις μοναδικές Κυριακές τρώγοντας καλό φαγητό με καλή παρέα στον χώρο σου είναι αγοράζοντας μια ηλεκτρική ψησταριά. Έχοντας ήδη εξοπλίσει το μπαλκόνι με την τέντα και το τραπέζι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να “διακοσμήσεις” το μπαλκόνι σου από το να μαζέψεις εκεί τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Αλλά και για να μην σε αγχώνουν τα έξοδα που συνεπάγονται με τέτοιες συχνές μαζώξεις, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα προγράμματα ρεύματος Volton για ιδιώτες, για να σιγουρευτείς ότι δεν πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου στην δική σου εταιρεία παροχής ρεύματος.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα