Προσοχή: «Βροχή» οι απάτες – Αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 22-12-2021, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Κομοτηνή. 

Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε  σύνδεσμο (link), προτρέποντάς την να τον ακολουθήσει προκειμένου να μην «παγώσει» ο λογαριασμός της. 

Η παθούσα πάτησε τον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 700 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 25-12-2021, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Κομοτηνή. 

Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε  σύνδεσμο (link), προτρέποντάς την να τον ακολουθήσει και να συμπληρώσει τα προσωπικά της στοιχεία, τον 16ψηφιο αριθμό της τραπεζικής της κάρτας, τον τριψήφιο κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας και τον κωδικό της σε ηλεκτρονική εφαρμογή της τράπεζας, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μην ακυρωθούν όλες οι ηλεκτρονικές της συναλλαγές. 

Η παθούσα πάτησε τον σύνδεσμο και συμπλήρωσε τα ανωτέρω στοιχεία, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων και αγορές, ύψους 1.960 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال