Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Αγριογούρουνα καταστρέφουν χωράφια στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Αγριογούρουνα καταστρέφουν χωράφια στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Τις πληγές τους μετρούν για μία ακόμη χρονιά οι αγρότες στον κάμπο της Ξάνθης από την επιδρομή των αγριογούρουνων, που καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους ήδη από το πρώτο στάδιο παραγωγής. 

Πρόκειται για ένα – άλυτο – πρόβλημα χρόνων, με τους μεγάλους πληθυσμούς αγριογούρουνων που βρίσκονται σε περιοχές κυρίως στα όρια του Δήμου Τοπείρου, να προκαλούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες καλαμποκιού και ευρύτερα σιτηρών.

Τα αγριογούρουνα ξεκίνησαν ήδη και φέτος τις επιδρομές τους, καταστρέφοντας καλλιέργειες στο Παλιό Εράσμιο, ήδη από το πρώτο στάδιο της σποράς. 

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι αγρότες της περιοχής τα αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει ήδη αρκετές καλλιέργειες καλαμποκιού και πλέον «επιτίθενται» σε κριθάρια και σιτάρια. 

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει κινητοποιήσεις από την πλευρά των αγροτών οι οποίοι ζητούν να βρεθεί μία λύση για να μην καταστρέφονται τα χωράφια τους. 

«Πονοκέφαλος» το καλαμπόκι 


Η φετινή καλλιεργητική περίοδος ξεκινάει με έντονο προβληματισμό για το καλαμπόκι στην Ξάνθη, μίας και ήδη αρκετοί είναι οι παραγωγοί που προσανατολίζονται στο να «μεταναστεύσουν» σε άλλες καλλιέργειες, λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής.

Οι ανατιμήσεις που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο έχουν ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν οι τιμές στα λιπάσματα και να αυξηθούν κατά 20% με 25% τα κόστη για την αγορά σπόρων, με αποτέλεσμα το καλαμπόκι να έχει μετατραπεί σε μία ιδιαίτερα κοστοβόρα παραγωγή. 

Οι επιδρομές των αγριογούρουνων έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμη πλήγμα στους ήδη εξαντλημένους οικονομικά παραγωγούς της περιοχής. 

Αγριογούρουνα καταστρέφουν χωράφια στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Αγριογούρουνα καταστρέφουν χωράφια στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα