Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Θυελλώδεις άνεμοι στην Ξάνθη – Πτώσεις δέντρων και καταστροφές [BINTEO]

Κοινοποίηση

Αισθητή την παρουσία του στην Ξάνθη κάνει το νέο κύμα κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει την χώρα, με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή να προκαλούν καταστροφές. 

Μέσα στην πόλη σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και κλαδιών, με πλέον χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις μέσα στο Λιμνίο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών, ενώ οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν μέχρι και πινακίδες οδικής σήμανσης. 

Την ίδια στιγμή οι κάδοι απορριμμάτων έκαναν «βόλτες» μέσα στους δρόμους, ειδικά όσοι ήταν τελείως άδειοι, ενώ ο ισχυρός άνεμος αναποδογύρισε αρκετούς. 

Στην ορεινή ζώνη το χιόνι έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του ενώ με απόφαση του Δημάρχου Μύκης τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Αντιθέτως κανονικά άνοιξαν τα σχολεία στην υπόλοιπη Ξάνθη παρά τις έντονες αντιδράσεις των γονέων που έκαναν λόγω για δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ασφαλή προσέλευση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και την παραμονή τους στις σχολικές αίθουσες. 

Από την πλευρά της η ΠΕ Ξάνθης εξέδωσε συστάσεις προς τους πολίτες, ήδη από την Τρίτη, για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενώ η Αστυνομία προχώρησε στην απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό στο τμήμα Ξάνθης – Κομοτηνής. 

Η Πυροσβεστική στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, δέχθηκε 17 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα