Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

μουσική

Η χρήση μουσικής σε εστιατόρια και μπαρ θα επιτραπεί ξανά στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως την Πέμπτη, ενώ παράλληλα να παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. 

Η χώρα αίρει ορισμένους από τους περιορισμούς που τέθηκαν τον περασμένο μήνα τώρα που οι λοιμώξεις από τον κορονοϊό και η πίεση στα νοσοκομεία μειώνονται.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση επέβαλε στα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια να κλείνουν τα μεσάνυχτα, και να λειτουργούν χωρίς όρθιους πελάτες και χωρίς μουσική, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από την παραλλαγή Όμικρον. 

«Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας αναφορικώς με τα κρούσματα και τη μείωση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων και τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα, με εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων αποφασίσαμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας. 

«Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως ωστόσο η καθήμενη διασκέδαση. Αναφορικώς με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει. Θα επανεξεταστεί όμως την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα