Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος – Τσουχτερό κρύο στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Δύο νέες ψυχρές εισβολές θα έχουμε αυτήν την εβδομάδα, αφού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, θα έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας – Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας – Η τελευταία πρόγνωση των μετεωρολόγων – Η πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και τον Τάσο Αρνιακό – Τι είναι ο πολικός αεροχείμαρρος και πού θα χτυπήσει στην Ελλάδα.

Τι προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

«Mε διαδοχικά πολικά κύματα η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας με αυξημένες τις πιθανότητες για πολλά χιόνια και χαμηλά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο», τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο ίδιος μιλά για δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα μέσα στην εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείει «να δούμε πυκνές χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας με αυξημένες πιθανότητες και για χιονόστρωση».

«Περιμένουμε δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα μέσα στην εβδομάδα. Ένα γύρω στην Τετάρτη, που δεν φαίνεται να είναι τόσο ισχυρό και θα περάσει σχετικά γρήγορα. Το σημαντικότερο όμως ψυχρό κύμα φαίνεται πως θα είναι από την Παρασκευή και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας με πυκνές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες», τόνισε στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Open.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο κύμα αναμένεται αύριο Τρίτη, αλλά κυρίως Τετάρτη. Δεν αποκλείεται αυτό το ψυχρό κύμα να δώσει κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις και στην Αττική ακόμη και προς τα βόρεια, βορειοανατολικά τμήματα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Η κορύφωση αυτού του ισχυρού ψυχρού κύματος φαίνεται ότι θα είναι Παρασκευή με Δευτέρα της άλλης εβδομάδας. «Δεν αποκλείεται να δούμε πυκνές χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας με αυξημένες πιθανότητες και για χιονόστρωση», υπογράμμισε.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

«Η χειμερινή επιβολή θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και τα ανατολικά τμήματα της χώρας με βροχές στα πεδινά, χιονόνερο και χιόνια στα βουνά που τα Σαββατοκύριακο θα κατέβουν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική με χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια και πρόσκαιρα ακόμα και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Θυελλώδες βοριάδες 8 με 9 μποφόρ στο Αίγιο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρό παγετό ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά με θερμοκρασίας δυο – τρεις βαθμούς κάτω από τους -10.

Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα