Επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Ξάνθη


Την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Ξάνθης με διασώστες – πλήρωμα ασθενών επισημαίνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο Βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν. 

Όπως τονίζει: 

«Επισυνάπτεται επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης που φανερώνει την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό ειδικότητας διασωστών και πληρώματος ασθενοφόρων για το τμήμα ΕΚΑΒ του Ν. Ξάνθης. 

Η παρούσα κατάσταση της πανδημίας, όπως έχει διαμορφωθεί, επιτάσσει διακομιδή ασθενών σε γειτονικούς νομούς, γεγονός που σε συνδυασμό με την επικείμενη συνταξιοδότηση μέρους του πληρώματος θα οδηγήσει σε ασφυκτική κατάσταση την λειτουργία του ΕΚΑΒ Ν. Ξάνθης. 

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία του ΕΚΑΒ για μεταφορά ασθενών που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους ή έχουν προγραμματίσει επανεξέταση, αλλά αδυνατούν να μεταβούν από και προς το νοσοκομείο όπως ηλικιωμένοι, ασθενείς με κινητικά προβλήματα και καρκινοπαθείς, οι οποίοι και αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιωτική επιχείρηση ασθενοφόρων πληρώνοντας αδρά την μεταφορά τους. Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες προς επίλυση του εν λόγω ζητήματος».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال