Δικαίωση για το εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ ζητά η οικογένεια Γριβάκη


Δικαίωση συνεχίζει να ζητά η οικογένεια του Φώτη Γριβάκη, του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ, στην Ξάνθη, το 2017. Η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκινά την Τρίτη 1/02, μετά από αρκετές αναβολές, με την οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου να γνωστοποιεί επιστολή προς τα ΜΜΕ, ζητώντας στήριξη στον αγώνα για τη δικαίωση του πατέρα δύο παιδιών που έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή. 

Την Πέμπτη τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις – συμπαράστασης στον αγώνα της οικογένειας του θανόντος, και να εκφράσουν τη στήριξή τους στον δικαστικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Αναλυτικά η οικογένεια Γριβάκη αναφέρει: 

«Με το παρόν, σας ενημερώνουμε σχετικά με το εργατικό ατύχημα που συνέβη την Πέμπτη 2/11/2017 και περί ώρα 14:50, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΕΛ.ΒΙ.Ζ. Α.Ε. στην Ξάνθη, το οποίο είχε δυστυχώς ως αποτέλεσμα τον θάνατο του εργαζομένου Φώτιου Γριβάκη του Μαυρουδή, ο οποίος ήταν 53 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. 

Εκείνη την ημέρα και ενώ ο άτυχος εργαζόμενος με την ειδικότητα του θερμαστή εκτελούσε εργασίες στο λεβητοστάσιο της ως άνω επιχείρησης, προκλήθηκε έκρηξη με συνέπεια να εκτιναχθεί ο θανών φλεγόμενος και να καταλήξει στο δάπεδο. 

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό αφόρητους πόνους διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, εισήχθη στην Εντατική Κλινική, όπου με εκτεταμένα ολοσωματικά εγκαύματα σε ποσοστό 90%, εξέπνευσε την επόμενη ημέρα 3/11/2017. 

Ενόψει του ποινικού δικαστηρίου στις 01/02/2022, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, με την κατηγορία της Ανθρωποκτονίας από αμέλεια στο πρόσωπο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. Α.Ε., μετά την αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Ξάνθης καθώς και του αστικού δικαστηρίου στις 19/10/2022 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, όπου η οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου θα διεκδικήσει την δικαίωση της, λόγω ψυχικής οδύνης, παρακαλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας πράττοντας τα απαραίτητα. 

Η αρωγή σας δεν θα στηρίξει μόνο εμάς που με τόσο φρικαλέο τρόπο χάσαμε τον συγγενή μας εν ώρα εργασίας αλλά θα αποτελέσει και μια πιο ευρεία φωνή στην κατεύθυνση της αποφυγής εργατικών ατυχημάτων που δυστυχώς υφίστανται στην χώρα μας. 

Μετά τιμής 

Η οικογένεια του θανόντος». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال