Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ίμια, 26 χρόνια μετά: Τα μηνύματα του σήμερα

Κοινοποίηση

Ιμια, 26 χρόνια μετά: Τα μηνύματα του σήμερα

Συμπληρώνονται 26 χρόνια φέτος από τη «νύχτα των Ιμίων», μία περίοδος που έχει αφήσει ανεξίτηλο το ιστορικό της αποτύπωμά που φτάνει μέχρι και σήμερα και συνεχίζει να επηρεάζει την αμυντική αλλά και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. 

«Η κρίση των Ιμίων» αποτέλεσε εξάλλου την έναρξη, από μέρους του τουρκικού πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου, της λεγόμενης πολιτικής των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, η εξέλιξη της οποίας εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια μέσω της αμφισβήτησης της κυριαρχίας 152 ελληνικών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων.

 «Πέρασαν 26 χρόνια από εκείνη τη νύχτα στα Ίμια. Όμως η μνήμη παραμένει ζωντανή. Οι Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός πέρασαν στο πάνθεον των Ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού και θα τους τιμούμε πάντα με τους Ήρωες του Έθνους. Αθάνατοι και αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού!» ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Θα θυμόμαστε για πάντα τους τρεις ήρωες των Ιμίων και θα τους τιμάμε», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα