Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καταστροφή και θλίψη στα αποκαΐδια της ιστορικής καπναποθήκης

Κοινοποίηση

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες καταστροφής που αντικρίζει κανείς στα αποκαΐδια της ιστορικής καπναποθήκης που παραδόθηκε πρόσφατα στις φλόγες. 

Πρόκειται για μία από τις καπναποθήκες που βρίσκονται κοντά στο ΚΤΕΛ της Ξάνθης και η οποία τα τελευταία χρόνια – παρά το πόσο σημαντική ήταν για την ιστορία της περιοχής – είχε εγκαταλειφθεί, και θύμιζε περισσότερο χωματερή παρά ένα ιστορικό μνημείο της εποχής της ακμής στην Ξάνθη. 

Την περασμένη Τρίτη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εκδηλώθηκε φωτιά μέσα στην καπναποθήκη, λίγο μετά τις 10 το πρωί, με ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να σκεπάζει την πόλη. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη με 30 πυροσβέστες να επιστρατεύονται για το έργο της κατάσβεσης ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά εθελοντών και πολίτων που έσπευσαν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό μέσο. 

Μετά από αρκετές ώρες η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο συνέχισε να καίει με αποτέλεσμα για τις επόμενες ημέρες να παραμένει πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή και οι πυροσβέστες να επιχειρούν να σβήσουν πλήρως τη φωτιά. 

Το κτίριο έχει καταστραφεί σχεδόν πλήρως, και υπό τον φόβο κατάρρευσης δόθηκε εντολή από την Αστυνομία να διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στην περιοχή. Ο ίδιος ακριβώς κίνδυνος δεν επέτρεπε στους πυροσβέστες να προσεγγίσουν το εσωτερικό του κτιρίου και επιχειρούσαν να σβήσουν κάθε νέο μέτωπο από ασφαλή απόσταση. 

Από την φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 4-5 γειτονικά διαμερίσματα, με τις απειλητικές φλόγες να καταστρέφουν επίσης οχήματα αλλά και τέντες σε μπαλκόνια στην γύρω περιοχή. 

Λίγες ημέρες μετά την φωτιά η εικόνα που συναντά κανείς στα αποκαΐδια είναι άκρως αποκαρδιωτική, και αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αίσθηση εγκατάλειψης που επικρατεί στην ιστορική περιοχή των καπναποθηκών της Ξάνθης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα