Τηλεφωνική επικοινωνία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας - Γαλλίας


Την Παρασκευή 07 Ιανουαρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα οι δύο Αρχηγοί αναφέρθηκαν στην διαρκώς αναβαθμιζόμενη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των δύο Χωρών με συναντήσεις υψηλού επιπέδου, καθώς και μέσω ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητάς τους.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Ευρώπη, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Σαχέλ, καθώς και για τις διεθνείς συνεργασίες στις οποίες συμμετέχουν οι δύο Χώρες και που αποσκοπούν στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, με χαρακτηριστικότερες την Πρωτοβουλία Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD) EUNOMIA, την Ναυτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) όπως και την επιχείρηση European Union Naval Force Mediterranean Operation IRINI (EUNAVFOR MED IRINI).

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Ομόλογό μου General Thierry Burkhard, συζητήσαμε για την υλοποίηση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως και για τρέχοντα θέματα ασφάλειας #EasternEurope #EastMediterranean #Sahel. #StongerTogether #EuropeDefense #Peace #stability». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال