Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Ζημιές σε οικοδομή δίπλα στην καπναποθήκη που κάηκε

Κοινοποίηση

Καταστροφικός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης σε εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη στην Ξάνθη, στην περιοχή κοντά στο ΚΤΕΛ της πόλης.

Ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο καπνού σκέπασε την περιοχή, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους ενώ άμεσα στο σημείο κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική με 9 οχήματα και 20 πυροσβέστες. Η μάχη με τις φλόγες ήταν δύσκολη, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Π.Υ. με 16 συνολικά οχήματα και 30 πυροσβέστες. 

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, υδροφόρες της ΔΕΥΑΞ αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και πολίτες που συνέδραμαν με κάθε δυνατό τρόπο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Έκδηλη ήταν η ανησυχία των κατοίκων της Ξάνθης που είτε βρίσκονταν στο σημείο είτε αντίκριζαν από χιλιόμετρα μακριά τους πυκνούς μαύρους καπνούς. 

Καταστροφές σε οικοδομή 

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά και σε παρακείμενη οικοδομή, που βρίσκεται επί της οδού Λευκίππου, με τις φλόγες να καίνε τις τέντες των διαμερισμάτων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε παράθυρα αλλά και το εσωτερικό σπιτιών. 

Σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή επίσης υπέστησαν ζημιές ενώ ο εξωτερικός τοίχος της οικοδομής μαύρισε. 

Στάχτη και αποκαΐδια διασκορπίστηκαν σε όλη την περιοχή ενώ η αίσθηση του καμένου παρέμεινε για ώρες τόσο στη γειτονιά όσο και στα γύρω στενά. 

Προληπτικά δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο σημείο, ενώ υπό το φόβο ολικής ή μερικής κατάρρευσης της καπναποθήκης η Αστυνομία αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών από το σημείο. 

Το προανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Ξάνθη εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά ενώ μεγάλη είναι η απογοήτευση των κατοίκων της περιοχής για την καταστροφή του ιστορικού αυτού κτιρίου της πόλης.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα