Παράταση προθεσμίας για τις 72 δόσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί


Δίμηνη παράταση για την υπαγωγή των επιχειρήσεων  στην ειδική ρύθμιση των 36 έως 72 δόσεων για την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας ζητεί από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι «οι ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες (εκπνέει η προθεσμία στις 28 Φεβρουαρίου), σε συνδυασμό με την πιθανή ελλιπή ενημέρωση από πλευράς επιχειρήσεων, έχει οδηγήσει έναν σημαντικό αριθμό δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσεων να μην έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 72 δόσεων.

Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 45.000 οφειλέτες  στη ρύθμιση για τα χρέη προς την εφορία.

Οπως τονίζουν, «ειδικά για τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου μόλις πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εκκαθάρισή τους, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να ενημερωθούν εγκαίρως». Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί περίπου 45.000 οφειλέτες στη ρύθμιση για τα χρέη προς την εφορία.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στη ρύθμιση «συμπίπτει με μεγάλο πλήθος λοιπών τακτικών και έκτακτων δηλωτικών υποχρεώσεων που ως λογιστικά γραφεία καλούμαστε να εκπληρώσουμε» και καταλήγει ότι «ζητούμε τη μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών υπαγωγής στις ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής 72 δόσεων για φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές  που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, ώστε καμία επιχείρηση που πραγματικά το δικαιούται να χάσει τη ρύθμιση, που θα μπορέσει να τη βοηθήσει να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στην κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο 2021 μπορούν να αποπληρωθούν σε 36 άτοκες δόσεις ή σε 72 έντοκες με επιτόκιο 2,5%. Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι φορολογικές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, φόρος κληρονομιάς, πρόστιμα, κ.ά.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال