Έφτασε στην Ουκρανία το αμυντικό υλικό από Ελλάδα


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, αναχώρησε την Κυριακή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ως επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας με ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης. 

Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας μεταφέρεται με πτήσεις αεροσκαφών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικών cargo στην Πολωνία, με τελικό αποδέκτη τους πληγέντες Ουκρανούς πολίτες και τους Έλληνες ομογενείς.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύει ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής, η Ελλάδα με τους συμμάχους της ύψωσε το ανάστημά της και τη φωνή της ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία με κάθε τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο συνοδεύουμε σήμερα την ανθρωπιστική βοήθεια με ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης. Η αλληλεγγύη μας, οι ευχές μας, οι προσευχές μας είναι δίπλα στον ουκρανικό λαό και στους ομογενείς μας, οι οποίοι υπέστησαν τόσο τραγικές απώλειες».

Μάλιστα αμέσως μόλις έφτασε το αμυντικό υλικό και η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία ο Έλληνας υφυπουργός έγραψε στο Twitter:

«Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Mission accomplished.»

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال