Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2024

Πνευματικά δικαιώματα: Οριστική λύση για χιλιάδες επιχειρήσεις προτείνει η ΚΕΕΕ

Κοινοποίηση

Σε συμφωνία με στόχο την οριστική λύση για χιλιάδες επιχειρήσεις-μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και τις εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων αναμένεται να καταλήξει η αρμόδια επιτροπή της ΚΕΕΕ σε συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης ενώ γνωστοποιείται ότι, νωρίτερα, διαδικτυακά επικοινώνησε η αρμόδια επιτροπή, παρουσία του προέδρου της Ένωσης Γιάννη Μασούτη, και του προέδρου της επιτροπής και προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιου Μωραΐτη, καθώς και των προέδρων επιμελητηρίων που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Αποφασίστηκε να κλείσει η διαπραγμάτευση για την πενταετία 2017-2021 με ένα λογικό και συνετό τίμημα προς όφελος του πολιτισμού, των καλλιτεχνών αλλά και των επιχειρήσεων-μελών της ΚΕΕΕ οι οποίες αντιμετώπισαν την πανδημία και την κρίση -βασικές θέσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν αποδεκτές στη διαπραγμάτευση.

«Ζητάμε ένα λογικό διακανονισμό με την ανάλογη έκπτωση για τις επιχειρήσεις μας καθώς και τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, με τη συμμέτοχη των εκπροσώπων μας. Παράλληλα η ΚΕΕΕ προτείνει την διαφανή κοστολόγηση ανά επιχειρηματικό κλάδο» δήλωσε ο κ. Μασούτης, αναφέροντας παράλληλα ότι η επιτροπή θα οριστικοποιήσει τις σχετικές λεπτομέρειες σε συνάντηση που θα έχει, την επόμενη εβδομάδα, με τις εταιρείες διαχείρισης.

 

Συνάντηση Γ. Μασούτη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων Αντ. Ροκάκη

 

Για τα ζητήματα της αντιμετώπισης του επιχειρηματικού χρέους της πανδημίας, της παρατεταμένης αύξησης του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις, την εντεινόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις των Χανίων και των στρατηγικών αξόνων δράσης του Επιμελητηρίου Χανίων για τον χανιώτικο τουρισμό, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στα Χανιά, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης.

«Θα υπάρχει συντονισμός δράσεων της ΚΕΕΕ με τα επιμελητήρια όλης της χώρας και της περιφέρειας, για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και τη διευθέτησή τους» δήλωσε ο κ. Μασούτης, ευχαριστώντας τον κ. Ροκάκη για τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Χανίων στα ζητήματα που απασχολούν τον επιμελητηριακό θεσμό.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα