Ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, μετά τις επιθετικές δηλώσεις των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει ο Guardian, επικαλούμενο το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε τη διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να «θέσουν τη Ρωσία» και τη Λευκορωσία «υπεύθυνες» για τη «βίαιη και εντελώς απρόκλητη και αδικαιολόγητη» «εισβολή» στην Ουκρανία την περασμένη Παρασκευή (25.2.2022), προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα υποχρεωθεί να πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τις ενέργειές της.

Όπως αναφέρει το Sputnik, «οι δυτικές χώρες προχωρούν σε εχθρικές οικονομικές ενέργειες κατά της χώρας μας και οι ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να θέσουν τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε ενημέρωση με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, δεν είναι σαφές τι εννοεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τη διαταγή να τεθούν οι δυνάμεις σε «ειδική κατάσταση μάχης». Ωστόσο, υπενθυμίζεται, πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει τη Δύση να μην εμπλακεί στα τεκταινόμενα με την Ουκρανία διότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ».

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال