Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ζελένσκι απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν

Κοινοποίηση

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι απέρριψε πρόταση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το Κίεβο.

«Η μάχη είναι εδώ. Πυρομαχικά χρειάζομαι, όχι μεταφορά μου», ανέφερε σύμφωνα με Αμερικανό ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών που έχει άμεση γνώση της συνομιλίας και χαρακτήρισε «αισιόδοξο» τον Ζελένσκι.

Σε διάγγελμά του τη νύχτα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε ορκιστεί ότι ο ίδιος κι οι Ουκρανοί συμπολίτες του θα μείνουν για να πολεμήσουν για τη χώρα τους και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στοχοθετεί αστικές υποδομές.

Εκπρόσωπος του Ζελένσκι είπε ότι ο Πρόεδρος αποδέχθηκε ρωσική πρόταση για διαπραγματεύσεις κι είναι έτοιμος να συζητήσει για εκεχειρία και ειρήνη.

Σε νέο βίντεο που ανέβασε από το κεντρικό Κίεβο, ο Ζελένσκι διαψεύδει τα fake news ότι δήθεν κάλεσε τον στρατό να καταθέσει τα όπλα.

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση», είπε.

Και συνέχισε: «Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας, γιατί το όπλο μας είναι η αλήθεια και η αλήθεια μας είναι ότι αυτή είναι η γη μας, η χώρα μας, τα παιδιά μας και θα τα υπερασπιστούμε όλα.



Αυτό είναι. Αυτό ήταν το μόνο που ήθελα να σου πω. Δόξα στην Ουκρανία».

Σε ξεχωριστό tweet σήμερα το πρωί, ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι μίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Όπλα και εξοπλισμός από τους εταίρους μας είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία», έγραψε.

«Ο αντιπολεμικός συνασπισμός λειτουργεί!».

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Ουκρανός πρόεδρος, σε νέο δραματικό μήνυμα καλούσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, στην «πιο δύσκολη νύχτα της ρωσικής εισβολής».

«Πρέπει να επιμείνουμε απόψε. Η μοίρα της Ουκρανίας κρίνεται αυτή τη στιγμή.

Κάθε πολίτης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός, παρακαλούμε βοηθήστε ο ένας τον άλλον, ειδικά οι ηλικιωμένοι, όσοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση κινδύνου, πηγαίνετε στο καταφύγιο.

Όποιος έχει ήδη ενταχθεί στην άμυνα της χώρας ή μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα – σταματήστε τον εχθρό όπου μπορείτε» είπε.



Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα