Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυξάνονται οι νεκροί Έλληνες στην Ουκρανία

Κοινοποίηση

Αυξάνονται οι νεκροί Έλληνες στην Ουκρανία

Έξι Έλληνες Ομογενείς έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στην Ουκρανία, με τον πόλεμο με τη Ρωσία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Όπως έγινε γνωστό από το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αρχικά δύο Ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά μετά από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό ενώ λίγη ώρα αργότερα άλλοι τέσσερεις Ομογενείς σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάς, βόρεια της Μαριούπολης. 

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες κατοικούν χιλιάδες Έλληνες Ομογενείς οι οποίοι παραμένουν στην εμπόλεμη ζώνη και αρκετοί εξ’ αυτών μάλιστα έχουν στρατολογηθεί με τον ουκρανικό στρατό και επιχειρούν την απομάκρυνση των ρώσικων στρατευμάτων. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε δύο διαδοχικές ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο των Ομογενών και καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, βόρεια της Μαριούπολης

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό έξι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία

Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας». 



Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα