Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Πορεία στην Ξάνθη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κοινοποίηση

Πορεία στην Ξάνθη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κινητοποίηση κατά των πολεμικών συρράξεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ξάνθη. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, κρατώντας πανό κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Σε σχετική ανακοίνωση από πλευράς των διοργανωτών επισημαίνονται τα εξής:

«Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Ξάνθη. Στη συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας συμμετείχαν περίπου 40 άτομα, τα οποία ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα του ΚΚΕ(μ-λ) και του Πέλοτο. 



Στη συνέχεια το ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποίησε πορεία από τον πεζόδρομο της Δαγκλή και περνώντας από την Κεντρική Πλατεία κατέληξε στο παζάρι της πόλης. Καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για την ειρήνη, τη φιλία και τον κοινό αγώνα των λαών. Παράλληλα διαβάζονταν η ανακοίνωση της Οργάνωσης από την ντουντούκα, ενώ μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις. 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν γενικά θετική, δείγμα του γενικότερου προβληματισμού των λαϊκών ανθρώπων με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις που σηματοδοτεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η σημερινή παρέμβαση ήταν μια πρώτη αναγκαία αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση που πρέπει να βρει συνέχεια με πιο μαζικούς όρους. Το ΚΚΕ(μ-λ) και τα μετωπικά του σχήματα θα κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή τις επόμενες μέρες». 



Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα