Έβγαλαν στους δρόμους τα τρακτέρ οι αγρότες στη Θράκη [ΒΙΝΤΕΟ]


Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, στην Κομοτηνή, βγάζοντας στους δρόμους τρακτέρ και καταθέτοντας μία σειρά από αιτήματα στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ. 

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους παραγωγής, που τους έχει εξαντλήσει οικονομικά ενώ ταυτόχρονα ζητούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης από την πολιτεία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται με αφανισμό. 

«Όλοι εμείς, οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Αν. Μακεδονίας - Θράκης, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειάς μας, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της κυβέρνησης στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ενημερώσαμε μέσω της συντονιστικής επιτροπής για τα αιτήματά μας τον Περιφερειάρχη και όσους από τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συζητήσαμε μαζί τους και τους προτείναμε τις λύσεις που μας ικανοποιούν» αναφέρουν σε ψήφισμα που εξέδωσαν για την κινητοποίησή τους οι παραγωγοί. 

«Δυστυχώς η μέχρι σήμερα ανταπόκριση της κυβέρνησης είναι απογοητευτική. Με επικοινωνιακές παρεμβάσεις και δίνοντας ψίχουλα, υποτιμά για ακόμα μία φορά τη νοημοσύνη μας και την οικονομική και κοινωνική μας προσφορά» συμπληρώνουν. 

«Ο αγώνας ξεκινάει. Συνάδελφοι, δεν περισσεύει κανένας. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον στον πρωτογενή τομέα πρέπει να κινητοποιηθούμε, να αντιδράσουμε. Η αρχή για την ΑΜΘ έγινε σήμερα στην Κομοτηνή. Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών. Τώρα ξεκινάει η μηχανοκίνητα πορεία στην Κομοτηνή, παραδώσαμε το ψήφισμα με τα αιτήματά μας στον Περιφερειάρχη και στους Βουλευτές» σημειώνει από την πλευρά του ο Χρήστος Τσέρνιος, Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Κάτω Νευροκοπίου. 


Αναλυτικά τα αιτήματα τους συνοψίζονται στα εξής:

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με ενίσχυση για την αγορά εφοδίων (λιπάσματα, φάρμακα, αγροεφόδια).

• Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών με 150 ευρώ/ΖΜ.

• Επιστροφή ειδικού φόρου πετρελαίου για το 2022 σε όλους και άμεση θέσπιση φθηνού Αγροτικού Πετρελαίου για όλους.

• Πλήρης και αναδρομική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα Αγροτικά τιμολόγια και στις μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης.

• Έναρξη πραγματικής διαβούλευσης για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ 2023-2027, το οποίο αποφασίστηκε για εμάς, χωρίς εμάς.

• Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για φυτική και ζωική παραγωγή. Εξιχρονισμός και Διαφάνεια στη λειτουργία του.

• Κατάργηση της υποχρεωτικής κατάθεσης ηλεκτρονικών ενοικιαστηρίων, με αναγραφή του ΑΤΑΚ.

• Αξιοπρεπείς συντάξεις στους απόμαχους του πρωτογενή τομέα, ώστε να μη χρειάζεται να συνεχίσουν να δουλεύουν μετά τη συνταξιοδότησή τους.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال